Brf Näktergalen 27

Gästrummet

Renoveringen av trapphus och gästrum rullar på, och medlemmarna kan inte boka gästrummet i perioden fram till slutet av september 2024. Efter målararbeten kommer vi att köpa in nya möbler och inventarier och detta förväntas klart i sluten av september. Vi har tömt gästrummet för gamla möbler och inventarier, och om nån av er har haft några privata saker liggande i gästrummet, måste ni se till att ta hand om detta omgående, det gamla inventariet ligger nu förvarat i pannrummet. Vår plan är att lämna in de gamla möbler och inventarier till nån Återvinningscentral.

Uppdateringar Augusti

  1. Varmvatten: Som meddelat på hemsidan den 16 juni har vi planerat för en genomgång och kontroll av de 4 stammarna i fastigheten nu i augusti, för om möjligt hitta en orsak till de återkommande problemen med cirkulationspump/elpatron och varmvatten. Vi kommer också ha möte med Edekyl för att se över föreningens serviceavtal, då vi tidvis har saknat det tekniska stöd och den service vi behöver för att ha en säker drift av anläggningen.
  2. Renoveringar: Det var tio år sedan våra trapphus senast målades och då enligt ett förenklat sätt. De vitmålade väggarna och taken i våra två trapphus är i stort behov av att åtgärdas. Ådringsmålningen berörs i dagsläget inte av detta behov utan klarar sig ett antal år till. Även gästrummet har en längre tid varit i behov av renovering och ommålning. Under våren har styrelsen visat trapphusen och gästrummet för fem etablerade måleriföretag och fem anbud har inkommit till styrelsen. Efter utvärdering har styrelsen valt att gå vidare med upphandling av företaget FM Stork Housing AB. Ersättningsform är fast arvode och garantier på arbetet och material är 5 år. Då det vänstra trapphuset har något sämre skick än det högra har vi valt att dela upp arbetet i två etapper där första etappen innebär att vänstra trapphuset inklusive gästrummet målas detta år med start vecka 34 och det högra trapphuset utförs nästa år ungefär vid samma tidpunkt.
  3. Ansvarslista Brf Näktergalen 27: En lista över vem som gör vad är nu uppdaterad och visar vem som ansvarar för de olika uppgifterna i föreningen. Vi har också uppdaterat kontaktuppgifter för de aktuella personerna.

Stockholm 2024-08-09

Hälsningar Styrelsen

Hjälp med vattning och gräsklippning

De kommande två veckorna (den 8-21/7) har ingen noterat ansvar för trädgården. Därför kommer här en uppmaning till er medlemmar som är fysiskt kapabla men ännu inte har tagit ansvar för en trädgårdsvecka. Skriv upp er på trädgårdslistan som sitter på källardörren invid utgången till trädgården. Vid torrt och varmt väder kommer trädgården att behöva vattnas varannan dag. Extra känsliga är planteringarna längs med staketen där det ofta är torrt även efter regn pga trädkronorna. Om det regnar regelbundet räcker det med att kontrollera jorden vid uppehåll och vid behov ge lite extra vatten till växter i krukor samt rabarber och bärbuskar som växer invid komposten. Gräset behöver endast klippas en gång i veckan. Viktigt att några av er täcker upp för de kommande två veckorna, då jag själv är bortrest och därför inte har möjlighet att täcka upp.

Stockholm 2024-07-05
Linda Jacobsson, Trädgårdsansvarig

Övriga Förvaltningskostnader

Styrelsen lovade vid stämman att återkomma med detaljerad förklaring vad avsågs med kostnaden ”Övriga förvaltningskostnader”. Beloppet på 57.000 kr avser flera olika kostnadsposter:

  1. Resekostnader
  2. Kontorsmaterial
  3. Telekommunikation
  4. Datakommunikation
  5. Postbefordran
  6. Styrelsemöte/stämma/städdag
  7. Extra deb.förvaltning
  8. Övriga förvaltningskostnader
  9. Bankkostnader
  10. Övr.externa kostnader
  11. Serv.avg.branschorg

Kostnaden för punkten 6. är 29.630 kr och utgörs huvudsakligen av de fem styrelseledamöternas ”arvode”/restaurangbesök på 23.278 kr och resterande 6.352 kr är för 100-årsfirandet.

Alla tillönskas en skön Midsommar!

Stockholm den 19 juni

Hälsningar
Styrelsen/Paul

Status varmvatten

Föreningen har under våren haft återkommande problem med varmvattnet, från utslagna cirkulationspumpar, en hel vecka bortkopplat varmvatten till nu med bortkopplad elpatron och cirkulationspump. En trolig eller bidragande orsak till problemen är att varmvattnet som cirkulerar i ledningarna kyls av kraftigt någonstans i systemet genom inblandning av kallvatten.  Styrelsen har tillsammans med Håkan Jonforsen och Edekyl gjort en bedömning och analys att det troligen någon stans i fastigheten måste finnas en defekt armatur, troligen en termostat blandare. Detta problem har vi egentligen haft över en längre tid.

I fastigheten har vi 4 vertikala stammar till våra 22 lägenheter, och det måste letas och avklaras var felet finns.

Som ni förstår är det en mycket besvärlig uppgift att hitta detta fel. Planen nu är att under slutet av augusti 2024, med hjälp av sakkunnig, i källaren/bottenvåningen och mäta vattentemperaturen i varmvatten returledningarna i de 4 stammarna. Efter detta kan man sannolikt bedöma i vilken stam och lägenhet felet ligger och i så fall åtgärda detta.  

Tyvärr måste vi då fram till denna period leva med att det tar tid att få fram varmvattnet till våra lägenheter, speciellt på morgonen.

Styrelsen i Näktergalen 27