Brf Näktergalen 27

OVK, efterbesiktning

Idag gjordes efterbesiktningen och kontroll av de anmärkningar vi fick i samband med OVK-besiktningen den 20 oktober, 2022.

Besiktningen föll väl ut och funktionskontrollanten kommer att utfärda ett intyg på godkänt resultat.

Stockholm den 23 mars
Med vänlig hälsning
Styrelsen/Paul

Källsortering – fraktion Well/kartonger

Alla har säkert uppmärksammat att fraktionskärlet för Well/kartong en lägre tid ”svämmar över”. Vi har nu utökat hämtningsfrekvensen av detta kärl så att det kommer att hämtas varje vecka och inte som nu varannan. En fortsatt förutsättning för att kärlet inte ska fyllas med luft är att varje medlem tar sitt ansvar och minimerar volymen på det som här ska kastas. 

Stockholm 2023-02-09
Styrelsen genom Paul

Medhjälpare efterfrågas

Igår hörde Eva Olofsson av sig och erbjöd sin hjälp med att återställa mässingslöparna i glänsande skick (se gårdagens inlägg). Detta förutsatt att någon mer kan hjälpa till. Du som har möjlighet att hjälpa till, hör av dig direkt till Eva på eva_olofsson62@hotmail.com

Stockholm 2023-02-09

Med vänlig hälsning

Styrelsen genom Linda

Ny matta på plats i trappen vid huvudentrén

Nu har vi fått vår nya fina matta på plats i trappen vid huvudentrén. Mattan i hissen kommer på plats först i slutet av nästa vecka, då den efter dagens måttskärning på plats behöver langetteras (kantsys). Noterade att mässingslöparna som håller mattan på plats i trappen åter behöver putsas. Senast det gjordes var i somras då jag själv och Gisela Holmgren gemensamt lade nästan tre timmar på att få dem i glänsande skick. Då, vid det tillfället, var mässingslöparna i riktigt dåligt skick och vi ville se om det gick att putsa upp dem för att undvika kostnaden att byta ut dem. Nu när vi fick vår nya matta på plats tipsade mattläggaren mig om att man kan putsa och sedan efterbehandla mässingslöparna, med någon lackspray eller olja för att de ska glänsa en längre tid. Det vore därför toppen om någon annan medlem utanför styrelsen skulle kunna tänka sig att ta på sig uppgiften att kolla upp och fixa med detta. Mejla till info@naktergalen27.se om du har möjlighet att ställa upp.

Stockholm 2023-02-08
Med vänlig hälsning
Styrelsen genom Linda

Ny matta i huvudentré och hiss

Efter en hela nio månaders väntan, präglad av såväl produktions- som leveransproblem i olika led av leveransflödet, ska vi nu äntligen få vår nya matta på plats i huvudentré och hiss! Installation kommer att ske nu på onsdag den 8/2 med start kl. 08.00. Arbetet beräknas ta ca en timme och under tiden kommer det att vara låg framkomlighet via huvudentré och hiss. Varför vi uppmanar er att i möjligaste mån försöka undvika in- och utpassering i fastigheten och användande av hissen mellan kl. 08.00-09.00 nu på onsdag.

Stockholm 2022-02-06
Linda, Paul, Henrik, Andreas och Jamila