Brf Näktergalen 27

Inga grovsopor får kastas i vårt soprum

Vi har med jämna mellanrum uppmärksammat att boende i huset slänger grovsopor i vårt soprum. Det är inte okej! Vår förening belastas med onödiga kostnader då saker som gamla uttjänta eldrivna apparater, kastruller e.dyl räknas som grovsopor som vårt soprum eller föreningens avtal för sophantering inte omfattar. Nu senast har någon slängt en gammal termos i återvinningen för metall. Observera att hård metall med undantag för kapsyllock o.dyl. räknas som grovsopor. Du som har slängt denna termos, vänligen ta den till närmaste återvinning för grovsopor vilken du hittar vid Roslagstull.

Stockholm 2022-09-28
Linda, Paul, Henrik, Andreas och Jamila

Obligatorisk ventilationskontroll, OVK

Som tidigare meddelats så bekräftas härmed att Obligatorisk ventilationskontroll, OVK, kommer att utföras av Stockholms 2:a sotningsdistrikt tisdag och onsdag den 20 respektive 21 september med start 9:00 respektive dag. Besiktningen kommer även att inkludera sotning och brandskyddskontroll. Christina Dorsin från Stockholms 2:a Sotningsdistrikt kommer i morgon att avisera arbetet som ska göras.

Viktigt att samtliga lägenheter är tillgängliga för besiktning. I det fall ni inte har möjlighet att öppna upp för utföraren går det bra att, senast den 19, lämna er nyckel till undertecknad.

Stockholm den 8 september

Med vänlig hälsning

Styrelsen/Paul

Obligatorisk ventilationskontroll, OVK

Obligatorisk ventilationskontroll, OVK, kommer att utföras av Stockholms 2:a sotningsdistrikt tisdag och onsdag den 20 och 21 september med start 9:00 respektive dag. Syftet är att visa att vårt inomhusklimatet är bra och att ventilationssystemen fungerar. Besiktningen kommer även att inkludera sotning och brandskyddskontroll. Mer information kommer delges er medlemmar när handläggaren väl är tillbaka efter sin semester. Vänligen registrera dessa dagar.

Stockholm 2022-08-08

Linda, Paul, Henrik, Andreas och Jamila

Störande fläktljud

Medlemmar som senaste månaden varit hemma i fastigheten har säkerligen noterat och störts av ett fläktliknande ljud som kommer från Danderydsgatans håll. Adam Perski spårade ljudet till Danderydsgatan 7. Både Adam och jag själv har varit i kontakt med fastighetsförvaltaren Adam Nilsson, Sigillet Fastighets AB. Denne bekräftar att ljudet kommer från fastigheten och lovade att snarast justera frekvensen på fläkten. Idag har fläkten justerats och ljudet har klart reducerats men det är relativt svårt att urskilja kvarvarande fläktljud från mullrande bakgrundsljud från trafik mm. Vi observerar ljudnivån över helgen och återkopplar till Sigillet på måndag.   

Stockholm 2022-07-01

Styrelsen/Paul

Ha en fortsatt skön sommar!

Fler behöver hjälpa till att vattna och klippa gräs

Äntligen har den riktiga sommarvärmen infunnit sig och det växer så att det knakar i trädgården. Åtminstone om det vattnas regelbundet, så att växterna inte torkar ut och dör. Gräsmattorna tål lite mer torka, men med hyfsat nysådda gräsfrön behöver även dessa vattnas emellanåt nu när det är så torrt och varmt. Trädgårdsgruppen, som i år består av Linda Jacobsson och Ivan Vuk, planterade för en vecka sedan krukor längs med muren och fyllde ut rabatterna med sommarblommor. Det är nu väldigt vackert i vår trädgård (se bilder nedan). Men tyvärr är det hyfsat få som hittills har skrivit upp sig på trädgårdslistan för vattning och gräsklippning. Det tycker vi känns väldigt trist och hoppas att fler ställer upp med den förhållandevis lilla insats som vi behöver från övriga boende i huset. En trädgårdsvecka innebär att man under en given vecka klipper gräset vid ett tillfälle och vattnar igenom hela trädgården 1-3 gånger beroende på väderlek. Just nu är veckorna 27, 28, 29 och 30 obokade på trädgårdslistan. Vår trädgård behöver dig!

Stockholm 2022-06-27

Trädgårdsgruppen via Linda